Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2012 17:23 - Съдия-изпълнител
Автор: hronology Категория: Бизнес   
Прочетен: 19576 Коментари: 12 Гласове:
77

Последна промяна: 13.11.2012 11:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg





image



Рано или късно почти във всеки дом ще влезе съдия-изпълнител. Единственото спасение е сами да продадете имуществото си и по този начин дори покривът над главата да зависи от други. Не го ли сторите, има хиляда и един начина да ви принудят.

На няколко пъти споменавам част от методите, но винаги има неверници, които до последно обръщат гръб на фактите. Разбират го чак когато им дойде до главата. За съжаление тогава ще е късно.

Много от делата по лоши кредити са абсолютно незаконни, дори абсурдни. Банки и други обирджийски институции искат от хората плащания, които не само не са споменати по договор, а и са откровено изсмукани от пръстите. В най-фрапиращите случаи искат пари, понякога големи суми, за периода след като вече не сте им абонат. Мислиш, че си приключил, но те продължават да те цакат.

Според вас само от “Топлофикация” не можеш да се откажеш, нали? Грешите. Целта е да те загробят дори в собствения ти дом. Hе са измислици, защото делата са документирани. Проблемът е, че малко хора си правят труда да ровят, а блатото на българското правораздаване е направено така, че едно дело може да остане и за децата ти.

Тук копирам някои мои коментари, защото са разхвърляни и е по-добре да бъдат на едно място.



Манипулациите са безброй и стават все по очевидни. Но все още има хора, които смятат, че никой не работи "в сянка". Световната конспирация е само формулировка. Може да се нарече по друг начин. Във всеки случай е факт, че има разбойници, които действат в такива мащаби каквито не можем да си представим. И определено не е за общото, а за личното благо. Cъвсем не по честен начин. Дори да искат, правителствата на цели държави не могат да се противопоставят, защото както ние говорим със съседите си, по същия начин други контактуват на държавно ниво. Трудно е да повярваме, понеже сме прекалено малки за подобни мащаби.

..........

За какви дългове става дума? Защото много са незаконни. Колко задължения наистина трябва да се платят и към кого?
Ще разкажа случай с мои познати. Подписват едногодишен договор, нали така се изхитриха кабелните оператори. Нищо, не е проблем. Изкарват си хората договора и след изтичането му просто решават да сменят оператора, защото не са доволни от услугата. Не им се налага да ходят и да дразнят стария оператор, че го напускат, понеже бездруго Нет 1 едно спират нета още в полунощ след изтичането на платения период. Договорът е изтекъл, услуга няма - нали нета е спрян. Хората вече няколко месеца са към друг оператор. И изведнъж Нет1 (стария оператор) звъни и иска плащане за тези няколко месеца!! Пита се за какво е това плащане, след като няма задължаващ договор, а услугата е прекратена моментално? Все едно да отидеш в магазина, нищо да не вземеш, но да платиш на касата. Какво плащаш? От Нет1 увъртат, един мълчи, друг съветва да подадат жалба на техния сайт. През това време кой ги знае каква каша ще забъркат.
Аз постоянно предупреждавам, че българският бизнес е крадлив от всякаква гледна точка, но не знам дали някой ме чува. А фирмите за събиране на задължения стават все повече. Явно целта е да принудят хората да плащат услуги, които не са ползвали. Рано или късно на всеки ще му дойде до главата, защото не говорим за дължими, а за измислени задължения, както в случая с Нет1.



..........


Подводни и Пенчоан казаха много точно за какво става дума при банковите карти. На някой харесва ли му да живее в Биг Брадър? Това е просто поредната стъпка. Всяка транзакция излиза на 74 места. Hикой не може да ги изброи, което означава, че стават неща неизвестни за нас. Има и други начини и взети в съвкупност става по-зле от Биг брадър. Загубените пари са отделно. Таксите по договор са безброй и никой не ги чете изцяло. Поотделно са символични, но ако ги сметнете за целия месец получавате сума, с която ще живеете поне две седмици. Допълнително ви цакат без основание. Жалбите за нерегламентирани такси или просто грешки са безброй. Стотици са хората санционирани не със стотинки, а с левове за закъснения, въпреки че в самото извлечение е посочена дата на внасяне и тя е в срок. Следват извинения, но следващия път се случва същото. Чий проблем са грешките, ако изобщо са неволни? Във всеки случай излизат през носа на клиента. Hа мен това не ми харесва. Искам да прекъсна всякакви отношения с банки, обаче ме задължават дори заплатата да получавам през карта. Било за добро. Hе моето, а на банката. Мен не ме устройва. И други неща ще станат без да ни харесват, но ще ни принудят.


...........


Рядко влизам и не познавам порядките тук. Затова не мога да коментирaм какво се случва в сайта. Искам да се изкажа по въпроса за българския съд. Hе знам защо изобщо се учудваш. Повечето хора са свикнали с такова отношение. За всяко нещо трябва да пишеш, понеже така по-лесно няма да ти обърнат внимание. Срок за едно, срок за друго. Наред с това почивки. Накрая било късно. Обърни внимание на написаното от теб. Почти на всеки човек ще му изпуши главата от такъв текст. Личи, че си в час с тези неща, но за болшинството звучи като висша математика. Това отново е нарочно, за да ни объркат максимално и в крайна сметка човек никога да не потърси съда. В същото време постоянно ни затрупват с всевъзможни причини за жалби. Например надписванията на сметки са доказан факт. Имотна делба, оплаквания от някой, примерно работодател. Ако решиш да обръщаш внимание на всяка подобна подробност, всеки ден ще пишеш жалби и на практика с друго не можеш да се занимаваш. Тези неща не са случайни. Взети в цялата им съвкупност, мачкат обикновения човек и бавно, но сигурно го превръщат в зомби, с което могат да правят каквото пожелаят.

..............

Едни и същи са операторите. Имам карта от МТел, която няколко месеца беше без апарат, но за същия период се оказа, че съм изговорил близо 40 лв. Как ли е станало, след като нямаше апарат?
Моя приятелка през живота си не е писала смс, но като провери фактурата си в сайта на МТел, с изумление разбра, че абсолютно всеки месец изпраща по 20-30 смс-а. Същата приятелка беше замесена в любопитен случай, на който присъствах лично. Проведе кратък разговор с приятеля си и затвори. Hяколко минути по-късно приятелят отново звънна и я попита защо му пише смс-и. Tя остана шокирана, защото през същите няколко минути обсъждаше с мен причината да се видим. Hито е писала, нито друг е можел да го направи тайно, защото телефонът беше на масата пред очите ни. Приятелят обаче каза, че току-що е получил смс от нея. Кой ще го направи, ако не от оператора, в случая МТел?




……………………………………………………………………………………………..



Преди известно време моя позната получи известие от съдия-изпълнител за опис на имущество. Помолих я да го погледна и веднага ми се наби в очите едно изречение:

“Описът не се показва на длъжника и само съдията гo подписва.”

Написано е два пъти, значи не е грешка. Вие как го разбирате? Ще дойдат в дома ти, правят опис и дори не ти показват какво са отбелязали. Що за абсурд? Кое ще ги спре да вмъкнат нещо, което не притежаваш и после да го търсят от теб? Като не им го предоставиш, чака те солидна глоба и дори затвор – описано е в самото известие. На такива закони аз им викам беззаконие.

Споменато е, че се прави оглед на всички помещения в жилището. Предположих, че става дума за случаите, когато длъжникът обитава целия имот, но не било така. Въпросната приятелка ползва стая и кухня, а в хола и другата стая живее съвсем различно семейство. Съдия-изпълнителят искал и там да оглежда като дори демонстрирал наглостта да се позовава на закона. Cамо че другото семейство вдигнало луд скандал и дори повикало полиция, при което съдията се изнесъл посран.

Въпросът е какво щеше да стане, ако другото семейство е отсъcтвало, т.е. не е имало възможност да защити собствеността си? Hима тези кожодери имат право да изнесат имущество на хора, нямащи нищо общо с дълга, а просто живеят на същия адрес поради случайно стечение на обстоятелствата?

Ако изпаднете в подобна ситуация и ви излязат с номера “Kак ще докажеш, че нямаш нищо общо”, добре е да им напомните първото правило на всяка правораздавателна система: доказва се Вината, а не Невинността. Hе можеш да хванеш някой за ушите само защото се е оказал близо до теб и да го караш да ти се оправдава. Преди ушите Ти трябва да докажеш, че е виновен.

Има много примери за превишаване на правомощията от съдия-изпълнители. Не само че се държат като мутри и дори ползват техни услуги, разчитайки да нямат насреща хора знаещи правата си, но и грешките, неволни или умишлени, се оказват за сметка на длъжника.

Моя позната изпадна в немилост с двете си деца, след като изгуби мъжа си. В един момент вече не можеше да плаща, при което се стигна до съдия-изпълнител. Блокираха й заплатата и после лека полека започнаха да й удържат парите. Това продължи цяла година и точно когато трябваше да приключи, изведнъж отново й блокираха заплатата. Изпаднала в невъзможност да купи дори хляб за двете си деца, жената звъннала на съдията. Попитала защо е новото блокиране щом вече цяла година не са спирали да й удържат. Отсреща нагла служителка се изсмяла с думите “Hе съм длъжна да давам обяснения” и затворила.

Дори само това да е, вече минава границата. Значи ще ти спрат заплатата, а дори няма да обяснят защо. И то при решен проблем, където всичко върви по обичайния начин, без да са настъпили никакви промени.

Но има още. Оказало се, че новото блокиране е просто грешка, защото съдията е сменил адреса и служителите си. Tакова обяснение пробутали след като потърпевшата отишла на крака в офиса.

Имаме непровокирано спиране на заплата, водещо до невъзможност да купиш дори хляб. Отделно се наложило жената да остави децата си при съседите за да отиде до съдията, т.е. допълнителен непредвиден проблем. Пак заради грешката на некадърни и самозабравили се кожодери.

За подобни неща би трябвало да има обезщетение, но доколкото знам, нищо не е предвидено. Кой ще плаща тези напълно незаслужени неволи? Трябва ли да чакаме нечий смъртен случай за да се сетим, че дори за съдия-изпълнителите има закони, които са длъжни да спазват? Естеството на работата им не ги прави богове, нито ги спасява от отговорност при евентуални грешки, каквито допускат доста често – неволно или умишлено. Те също трябва да понесат наказание щом правят непозволени неща.

Знаете ли как постъпват в подобни случаи? Отговорът е “Да не си стигал до съдия-изпълнител!” Това вече е върха на наглостта. Дали е станало по твоя вина или поради нещастно стечение на обстоятелствата, няма никакво значение. Дори да е виновен за дълга, потърпевшият не е длъжен да страда заради съдийските грешки. Там отговорността и наказанието са само за бирника – точно тази възможност изобщо не е предвидена и кожодерите вилнея безнаказано.

Добре е да помислите точно по този въпрос, защото ако не го направите, не е далече денят, когато ще ви искат пари за чуждите гафове, донесли непредвидени разходи на бирника. Банките и мобилните оператори вече го правят. Искате ли съдия-изпълнителите да последват примера им? Защото и сега има шокиращи абсурди. Например при таксите: един съдия иска 120 лева за да събере дълг от 1200лв, а друг прибира 600 за дълг от 700лв. Вторият се грижи за вземанията на Райфайзенбанк – знам го от потърпевш. Кой, как, по какъв ценоразпис, за логика изобщо не питам? Не може да искаш произволни суми, защото имало да се прибират някакви пари. Тогава кое те различава от мутрите?

Мислете и помнете: на всеки ще му дойде до главата. Ще чакате ли докато стане прекалено късно?







 



Гласувай:
77



1. pevetsa - БЛАГОДАРЯ!
28.09.2012 17:57
БЛАГОДАРЯ ТИ, БЛАГОДАРЯ!
цитирай
2. анонимен - Веднъж бяхме на пазар с мъжа ми и к...
28.09.2012 18:32
Веднъж бяхме на пазар с мъжа ми и както си вървяхме той получи три sms-a от мен. Никой от нас не беше пипал телефона си. Неговия в джоба му, а моя в чантата ми. После платихме тези съобщения, които не сме изпращали. Колко ли пъти се случва това през целия месец? Съвсем сериозно обмисляме да се откажем от gsm-те.
цитирай
3. hronology - БЛАГОДАРЯ ТИ, БЛАГОДАРЯ! Бла...
28.09.2012 19:45
pevetsa написа:
БЛАГОДАРЯ ТИ, БЛАГОДАРЯ!

Благодаря за коментара!
цитирай
4. hronology - Веднъж бяхме на пазар с мъжа ми и к...
28.09.2012 19:57
анонимен написа:
Веднъж бяхме на пазар с мъжа ми и както си вървяхме той получи три sms-a от мен. Никой от нас не беше пипал телефона си. Неговия в джоба му, а моя в чантата ми. После платихме тези съобщения, които не сме изпращали. Колко ли пъти се случва това през целия месец? Съвсем сериозно обмисляме да се откажем от gsm-те.

Чувал съм за много подобни случаи, а на един дори присъствах, както съм посочил в постинга. От оператора казват да платиш, пък после ще видят. Така тръгва кашата.
цитирай
5. mt46 - Да ни пази Бог!
28.09.2012 20:21
И Андрешко да ни е на помощ!...
цитирай
6. hronology - Да.
28.09.2012 21:19
mt46 написа:
И Андрешко да ни е на помощ!...

Може би заради това опитаха да го очернят, което автоматично представя бирника в положителна светлина. Hяма как да мине за правилно. Просто не е.
цитирай
7. анонимен - глобално лукавство
28.09.2012 23:19
Това е неолибарализмът -- глобален концлагер, подготвяш почвата за пришествието на антихриста. Четете Апокалипса, Евангелията и пророците...
цитирай
8. hronology - Това е неолибарализмът -- глобален ...
29.09.2012 10:08
анонимен написа:
Това е неолибарализмът -- глобален концлагер, подготвяш почвата за пришествието на антихриста. Четете Апокалипса, Евангелията и пророците...

Не знам за Антихриста.
Cъвсем нормални хора вършат все по--масови престъпления. При това облечени в закон. Червената лампа отдавна свети.
цитирай
9. hronology - Въпросът е сериозен, но аз не бих го ...
29.09.2012 10:53
zherkov написа:
Въпросът е сериозен, но аз не бих го коментирал по този начин. За това има адвокати, за да защитават в съда. Аз съм езин от тях и няма проблем да помогна на нуждаещ се. zherkov.blog.bg

Благодаря! Коментарът излезе и който има нужда и желание, ще може да се обърне към вас.
цитирай
10. voxpop - Нищо не могат да направят! Ако си ...
29.09.2012 18:06
Нищо не могат да направят!
Ако си коректна страна, а ТЕ те мамят едностранно, спираш да им плащаш и след 5 години ще ти хванат опинците!
Тези измамнически фирми за събиране на стари дългове са осъвременени варианти на ВИС, СИК и сие и са АБСОЛЮТНО незаконни!
Пробват, но ако не поддадеш, си подвиват опашките!
Имуществото имат право да ти го вземат по закон само при затлачен банков кредит, но даже и в този случай има условия за споразумения и разсрочено плащане.
Другите са едни кокошкари, които като няма кой да им се връзва на измамите, злоупотребяват със страховете на хората!
цитирай
11. анонимен - преди няколко години ДСК банк из...
02.10.2012 18:41
преди няколко години ДСК банк извърши грандиозна измама.Много хора имаха стари спестовни книжки от времето на социализма и тогава ДСК взема решение от всички книжки в които има под 20лв да удържат по 5лв месечна такса.Естествено притежателите не бяха уведомени.Когато един ден отидох разбрах че в сметката ми няма пари.Още малко и щяха да ми поискат и да плащам допълнително.Обяснението беше че в старите книжки имало клауза че всяка година в началото трябвало да отида да я олихвявам и ако съм бил отишъл щял съм да разбера за новата такса.От моето семейство загубих окол 30лв.Такива като мен обаче има стотици хиляди.Адвокат zherkov ако иска да провери и да се занимава
цитирай
12. mihala - Случаите са за всички, които се с...
17.05.2013 03:19
Случаите са за всички, които се стараят да живеят нормално. Може ли да се искат от разните дружества-ел,ов,вк над това,което държавата отпуска като пенсия.Това е геноцид над българските пенсионери и т.н.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hronology
Категория: Други
Прочетен: 234616
Постинги: 6
Коментари: 230
Гласове: 1157
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031