Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2012 15:12 - Как ви ограбват банките. Булбанк, Райфайзен и другите
Автор: hronology Категория: Бизнес   
Прочетен: 40300 Коментари: 51 Гласове:
91


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg





Позволявам си да копирам този материал, защото отдавна повтарям абсолютно същото. Освен това темата е актуална и ще интересува все повече хора.




Няма грешка. Това наистина е секира. Каквото всъщност представляват банките.

image


.................................................................................................................



image

“Банките съществуват, за да печелят за акционерите”, е до болка откровен на 20 януари 2012 г. пред бТВ председателят на УС на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян



svobodnoslovo.eu


Босовете в българските финансови институции намериха начин и в условията на криза да си поддържат тлъстите месечни заплати и огромните годишни бонуси. Ето как
Пети септември 2012 година, около обед. Компютрите на Райфайзенбанк – България започват да се държат като препили. Бълват странни данни, осчетоводяват несъществуващи сметки, не искат да изпълняват команди. През този ден банковите служители любезно и с прословутата си наизустена изкуствена и хладна усмивка обясняват на повечето си клиенти, че не са в състояние да извършат една или друга услуга, защото „има срив в системата“.

Две седмици по-късно притежателите на кредитни карти, издадени от Райфайзен, с изумление виждат в прясно получените си месечни извлечения, че сметките им “са захранени” с всевъзможни покупки, каквито никога не са извършвали. При това – направени в градове и държави, които те не са посещавали.
По-наблюдателните забелязват, че транзакциите са със странни дати, твърде далечни от отчитания период. Примерно, около новогодишните празници на 2011 г.
Тези, които се обаждат в центъра за обслужване на клиенти, чуват със същия хладно-любезен тон обяснение, че да – има един такъв проблем, ама ние ще го отстраним.

Райфайзен си е изградила един досаден навик да занимава клиентите си с всякакви глупости в платформата си за онлайн банкиране, които им изскачат като съобщения, след като влязат в нея с потребителското си име, но информация за някакви проблеми около 5 септември там липсва.
В интернет сайта им на видно място е изложена и рубрика “новини”. Около въпросната дата в нея действително е публикуван един текст, свързан с кредитните карти и то какъв:
“Райфайзенбанк с промоция – до половин година без лихва и такса за обслужване за новоиздадени кредитни карти”. За сривове и надписани сметки по вече издадените – ни дума, ни вопъл, ни стон. А и как иначе – банковото ръководство знае – можеш да привличаш нови клиенти само с промоции, не и с реални новини от ежедневието в българските клонове на австрийската банка.

Впрочем в новините има още едно непреходно по своето значение съобщение – “Райфайзенбанк вече e на трето място в българската банкова система с 6.8 млрд. лв. активи”. Каква чудесна новина! Още повече, като се проследи и как са ги натрупали.
През март 2011 година банковите босове в лицето на управителния съвет (Момчил Андреев, Ценка Петкова, Евелина Милтенова, Ани Ангелова, Моника Фюрнзин и Надежда Михайлова) стигат до гениалното откритие, че най-лесният начин да се трупа “мангиз“, за да си поддържат заплатите (възлизащи между 80 000 и 150 000 лева месечно) и годишните им бонуси (вариращи и до по 200 000 лева на човек) в условия на финансова криза е като се отмъкват последните левчета на бедните клиенти.

Всички знаем как се издават дебитни карти в България. В масовия случай работници и служители, същите онези, дето взимат месечно по около 500-600 левчета, са задължени да го направят в посочена от работодателя банка. Иначе чисто и просто няма как да си получат заплатата. Много пенсионери също са подлъгвани да се обзавеждат с дебитни карти, за да не дремят с часове по дългите виещи се опашки в пощенските клонове в единствените два-три дни, когато се изплащат пенсии.
Та миналата година тези шестима юнаци от управителния съвет измислят тарикатска схема за обиране на клиенти, която ги превръща в един вид нещо като пионери в българското банково дело от по-нови времена. Буров би им свалил шапка за хрумването.

Нововъведението им може да се обобщи така: официално ще лъжем народа, че нашите дебитни карти нямат месечна такса за обслужване, но реално ще ги натоварим с такава, ама ще я маскираме с едни словесни абракадабри, че никой нищо да не разбере. Пък те, хората, като теглят парите си от банкоматите така и така не могат да си вземат цялата сума до стотинка и няма да забележат, че сме ги окрали.
Като се има предвид, че дебитните карти са като SIM картите на мобилните телефони – всеки българин има поне една, а повечето и по няколко, лесно може да се пресметне за какви пари иде реч.
Райфайзен няма обявена статистика колко дебитни карти е издала в България, но са вероятно около милион. Което ще рече, че тарикатлъкът на шестимата ще носи на банката приблизително по един милион лева всеки месец.
Каква прекрасна пара във времена, когато хората броят и жълтите си стотинки. Ще има и за банкерски бонуси, и за спонсорство на алибали, и за разни други работи.

Речено-сторено. Тайничко, подло и по бай Ганьовски крадливо Райфайзен вече прибира по 1 левче месечно от всеки, който е имал наивността да си издаде дебитна карта при тях с обещанието, че уж няма да има такса обслужване. Такава на практика действително няма, защото левчето не е оправдано с нея.
Алековият подход на шестимата се изразява в хитрото обяснение за какво се дръпва този лев всеки месец. Не за такса, а за “нова функционалност по картата”.
Да видим сега каква е тази нова функционалност.
Всеки притежател на дебитна карта в Райфайзен, без да го е искал и най важното – без да са го питали, през април 2011 година се е обзавел и с разплащателна сметка.
Та обслужването на тази именно сметка, а не на картата, струва месечно по 1 лев. Проблемът обаче идва от там, че банката въвежда насила за клиентите си нова, никому ненужна услуга, но не им позволява да я откажат. Искаш, не искаш, даваме ти и взимаш тази сметка, а ние ще си прибираме левчето, защото като управители на Райфайзенбанк сме свикнали да си поддържаме живота луксозен в иначе бедна България.

Някои от клиентите на банката имат невероятния шанс да й подаряват месечно и по два лева. Това са тези от тях, които вече са си открили разплащателна сметка, ама имат и дебитна карта, покрай която са се сдобили и с втора.
Както се вижда, начините да се натрупат 6,8 млрд лева активи са най-разнообразни. Ето и още. Примерно, издал си дебитна карта от Райфайзен, а след време вече си престанал да я ползваш като по нея не постъпват суми. В такъв случай банката ще продължи да си тегли всеки месец от картата ти по левче, докато я източи нацяло.
След това става вече страшно.
Точенето продължава, а сметката е на минус. Започва да се начислява лихва като при кредитна карта, която никак не е малка. Ей така щастливият собственик на “безплатна” дебитна карта в австрийската финансова институция получава честта да се превърне в неин длъжник с борч, който се капитализира. И ако не се усети да го изплати до 90 дни, също така тихомълком и без шум, името му цъфва в кредитния регистър. Което до края на живота ще му създава всякакви проблеми.
Прийомът на шестимата се оказва не само успешен, но и много заразителен.

Босовете по останалите банки се споглеждат
да видят дали някакво гражданско общество ще се раздвижи, за да сезира Комисиите за защита на потребителите и на конкуренцията и най-вече съда за натрапената “нова функционалност”, която не може да откажеш.
През следващите няколко месеца гражданското общество действително се задвижва… да защитава улични кученца и тревички. Поради което “новата функционалност” започва да се появява и на други места.
В началото на това лято, малко преди да излезе в отпуск, шефът на УС на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян подхвърля на Андреа Казини, който официално му се води заместник в УС, но реално е босът по всички въпроси, че е срамота колегите от Райфайзен да точат картите на глупаците с по левче и да трупат едни лесни милиони, а ние да седим със скръстени ръце.
Казини, който като средиземноморец не е чужд на балканските нрави, веднага съзира колко много хляб има в тази идея.

Та “новата функционалност” влиза с пълна пара и с точно това име за дебитните карти и на Уникредит. Което е разочароващо за такъв именит и фамозен финансист като Хампарцумян.
Жалко, понеже се очаква от личност като него поне да измисли някоя нова словесна абракадабра, а не да ползва наготово стилистичната хрумка на шестимата от Райфайзен.
Все пак, не можем да не признаем, че
Хампарцумян творчески доразвива идеята.
Притежателите на дебитни карти в неговата банка, освен разплащателна сметка, получават и “актуализиране в реално време на данните по нея”. Ето за такава безсмислица в Райфайзен не се бяха сетили. Ама пък как добре звучи.

Отива, примерно, прясно пенсионираната леля Цонка при служител на Уникредит и го пита: Извинявай, леля, ама видях, че ми няма един лев в картата, по която си получавам пенсията от 223 лева и 87 стотинки. Защо сте ми го взели?
А служителят й отговаря: Как за какво? Защото вече имате нова функционалност по картата, която включва разплащателна сметка и актуализиране в реално време на сумите по нея. Това ви дава възможност да извършвате онлайн банкиране с вашите 220 лева и 87 стотинки, да купувате стоки от интернет магазини и да извършвате плащания.
И леля Цонка, доволна от тази нова придобивка и толкова нужните й екстри, която тя включва, си излиза от банката щастлива, че е доживяла такива модерни времена.

.................................................................................................................


Все още ли мислите, че банките са създадени за вашето добруване и са честни спрямо клиентите?











Гласувай:
93



Предишен постинг

1. mitkaloto - Те не са виновни. Виновни сме ние!
10.10.2012 15:32
Те не са виновни.Виновни сме ние!
цитирай
2. hronology - Те не са виновни. Виновни сме ние...
10.10.2012 15:42
mitkaloto написа:
Те не са виновни.Виновни сме ние!

Това също е причина. Hе е луд който яде баницата, а който му я дава.
цитирай
3. анонимен - Мошенници!
10.10.2012 16:29
Не е само левче, не е :(
Менe няколко пъти ме наказват с такса закъснение, а никога не съм правила такова.
Тя беше дванайсет лева, сега може да е повече. Cигурно има и други чалъми.
цитирай
4. hronology - Не е само левче, не е :( Менe няк...
10.10.2012 16:54
анонимен написа:
Не е само левче, не е :(
Менe няколко пъти ме наказват с такса закъснение, а никога не съм правила такова.
Тя беше дванайсет лева, сега може да е повече. Cигурно има и други чалъми.

Знам за такива случаи. Оправдават ги с грешка в системата или недоглеждане на служител. Лесно обещават, че ще го поправят, но не ми е известно някога да се е случило.
цитирай
5. gocho52 - От всяка дейност трябва да се печели,но...
10.10.2012 17:24
Контролче също трябва.
цитирай
6. hronology - Контролче също трябва. Изключи...
10.10.2012 17:46
gocho52 написа:
Контролче също трябва.

Изключително важен момент. За съжаление често се пропуска. Така е по-печелившо, но не за гражданите.
цитирай
7. mariniki - не мисля...
10.10.2012 18:47
банките са доказани мошенници..
цитирай
8. kostadin - Щом използвате пари те ви изяждат ...
10.10.2012 19:00
Щом използвате пари те ви изяждат поне 20% от живота Още толкова ви краде държавата с ДДС
цитирай
9. анонимен - Мен
10.10.2012 19:22
лично най-много ме дразни това че получавам заплатата си по банков път. Друго както и да е, мога да откажа, примерно кредит. Hо заплатата защо ни задължават? Tова е необосновано безумие!!:(( Абсолютна диктатура, която по нищо не се различава от комунистическата. Принудата да правиш или не правиш нещо приема различни форми, но принципът е един и същ. Hяма нито една причина да ни карат насила да плащаме чрез карти. Tова се дължи единствено на банковото лоби в власта. И не само там.
Още колко ще търпим тези престъпници да трупат пари на наш гръб? Bсеки може като краде. Защо за едни се полага затвор, а други прибират чуждото с благословията на държавата? Отврат!
цитирай
10. hronology - банките са доказани мошенници. . В ...
10.10.2012 19:36
mariniki написа:
банките са доказани мошенници..

В крайна сметка са създадени точно с тази цел - да ограбват хората. Точно същите като най-долнопробните лихвари
цитирай
11. hronology - Щом използвате пари те ви изяждат ...
10.10.2012 19:42
kostadin написа:
Щом използвате пари те ви изяждат поне 20% от живота Още толкова ви краде държавата с ДДС

Tова е устройството на света, което познаваме. Hадявам се да има и други варианти.
цитирай
12. hronology - лично най-много ме дразни това че ...
10.10.2012 19:56
анонимен написа:
лично най-много ме дразни това че получавам заплатата си по банков път. Друго както и да е, мога да откажа, примерно кредит. Hо заплатата защо ни задължават? Tова е необосновано безумие!!:(( Абсолютна диктатура, която по нищо не се различава от комунистическата. Принудата да правиш или не правиш нещо приема различни форми, но принципът е един и същ. Hяма нито една причина да ни карат насила да плащаме чрез карти. Tова се дължи единствено на банковото лоби в власта. И не само там.
Още колко ще търпим тези престъпници да трупат пари на наш гръб? Bсеки може като краде. Защо за едни се полага затвор, а други прибират чуждото с благословията на държавата? Отврат!

Не е само заплатата. Идеята е всяка по-голяма сума да минава през сметки. Ако не е с принуда повечето хора няма да доближат банка, защото подобни институции са абсолютно излишни или ако ги има, би трябвало да ги контролират както каза Гошо52. На практика се получава обратното. Все повече екстри за кожодерите. Hяма не искам, няма недей. Щеш нещеш приемаш. Tова е всичко друго, но не и демокрация. Xубава асоциация правиш с комунизма. Аз също не откривам особена разлика от тогавашната диктатура. Има още много да чакаме за истинска демокрация. Hа Балканите даже е по-трудно.
цитирай
13. анонимен - :-DDD
10.10.2012 20:31
Словесни абракадабри....... колко добро описание!
цитирай
14. анонимен - Ами защо си получавате заплатата по ...
10.10.2012 21:01
Ами защо си получавате заплатата по банков път?
Не си я получавайте.
Идете в комунистическа държава, където се плаща на ръка.
Задържа ли ви някой тука?
Или идете и тропнете по масата на шефа, да ви дават заплатата в кеш.
цитирай
15. анонимен - pipinana
10.10.2012 21:02
ne komentir<m no sam vidiala otdavna tova
цитирай
16. hronology - Словесни абракадабри. . . . . . . к...
10.10.2012 21:12
анонимен написа:
Словесни абракадабри....... колко добро описание!

Всъщност не е много смешно.
цитирай
17. анонимен - ха-ха
10.10.2012 21:16
И в двете банки имах карти и двете ги закрих веднага след нововъведенията. Само Райфайзен успяха да ми вземат 1 лев. Иначе това си го заслужава овчият мат'рял у нас и за съжаление на всяка крачка съм руган, когато го съветвам. Иначе за по-борбените - ИМА поне 2 банки в момента без такава такса и с безплатни дебитни карти. Попазарувайте наоколо :)
цитирай
18. hronology - Ами защо си получавате заплатата по ...
10.10.2012 21:16
анонимен написа:
Ами защо си получавате заплатата по банков път?
Не си я получавайте.
Идете в комунистическа държава, където се плаща на ръка.
Задържа ли ви някой тука?
Или идете и тропнете по масата на шефа, да ви дават заплатата в кеш.

Какво общо има комунистическата държава? Прочети публикацията, че да разбереш за какво става дума. А ако го разбираш и въпреки това дрънкаш глупости, значи имаш интерес.
Кое не е ясно? Че принуждават хората да използват банкови услуги, които не желаят, но нямат възможност да откажат? Или че правото на избор какъвто липсва, не зависи от политически цветове?
цитирай
19. hronology - ne komentir<m no sam vidiala ...
10.10.2012 21:18
анонимен написа:
ne komentir<m no sam vidiala otdavna tova

Все повече хора го виждат и невярващите започват да вярват. Отнемат ни правото на избор по всички линии, което не може да бъде одобрено от нормален или безпристрастен човек. Като нищо ще стане гражданска война. Дано греша!
цитирай
20. hronology - И в двете банки имах карти и двете ги ...
10.10.2012 21:43
анонимен написа:
И в двете банки имах карти и двете ги закрих веднага след нововъведенията. Само Райфайзен успяха да ми вземат 1 лев. Иначе това си го заслужава овчият мат'рял у нас и за съжаление на всяка крачка съм руган, когато го съветвам. Иначе за по-борбените - ИМА поне 2 банки в момента без такава такса и с безплатни дебитни карти. Попазарувайте наоколо :)

Покрай твоя коментар се сетих нещо, което липсва в публикацията. Банките предлагат изгодни условия, правиш си сметката и приемаш. В един момент става някаква си криза, борса се срутва, акции падат - все неща, които са изцяло проблем на банката, не на клиента. Но онези с безкрайна наглост започват да те товарят с цифри, оправдавайки се с техните грижи.
Нали сме им поверили парите си за да ги управляват. Те обаче ги губят. Hяма ли да ни компенсират? Защо не носят своята отговорност?
Добре, да кажем, че cа богопомазани и каквото творят, после не можеш да им търсиш сметка. В такъв случай кое би трябвало да е най-лошото? Губиш парите си. Hо не им стига, затова те товарят с техни разходи, щото някъде имало криза. От какъв зор ние плащаме неблагоприятната бизнес и финансова среда? Tо си е тяхна грижа и аз не съм длъжен да е нося.
Най-доходоносното за кожодерите- при едни условия подписваш договора, после едностранно и напълно незаконно ги променят. И като не се навиеш (не си длъжен да приемаш нови условия), отиват в съда. Ето защо миналия път обясних че рано или късно във всяка къща ще влезе съдия изпълнител.
цитирай
21. pumona - и обб си действа по подобен прийом
10.10.2012 22:25
:)
цитирай
22. dimenzed - Евреина келепира гледа, друго не!
10.10.2012 22:27
Евреина келепира гледа, друго не!
цитирай
23. d3bep - Банките не ви крадват. Те ва обичат. ...
10.10.2012 22:27
Банките не ви крадват.
Те ва обичат.
Те са стълб на икономиката.

Мислете за салфизма и помаците, там е проблема, банките са ващи братя!
цитирай
24. kostadin - Щом използвате пари те ви изяждат ...
10.10.2012 22:45
hronology написа:
kostadin написа:
Щом използвате пари те ви изяждат поне 20% от живота Още толкова ви краде държавата с ДДС

Tова е устройството на света, което познаваме. Hадявам се да има и други варианти.

Точността изисква да кажем ,че някой имат желание и лична изгода да ни представят нещата ,както Чърчил е направил дефинирайки качествата на демокрацията -осъществена някога в древна робовладелска Гърция
Формално по закон банките у нас имат право да лавират с лихвените поценти във времето ,което дефакто показва ,какво са ни заложили демократите в парламента по времето мисля на Костов.Тогава обществен защитник ни беше бащата на новата демократична конституция -известно е ,че в семейството глава е мажът ,но не знаеме коя е била шията на жената с чиято помощ се премълча това престъпление.
Все пак ние сме победена страна във водената студена война,а хората са достатъчно лениви за да се съпротивляват.
цитирай
25. анонимен - ха-ха 2, до коментар 20.
10.10.2012 22:48
За съжаление си прав. Но банките, пък и други, вършат безобразия, защото номерът минава. Минава поради много причини. Живял съм и в друга държава. Виждам сега как много неща от там идват тук (обикновено положителни, но не само). Но сме и много далече - прост пример: там, когато банките сменят кое да е условие по договора, писмено и лично по пощата те уведомяват няколко месеца предварително, за разлика от идиотщината тук: някъде в клона лепнали някакъв си лист и ти всеки ден трябва да ходиш да проверяваш или да четеш Държавен вестник да не би някъде нещо да са променили :)
цитирай
26. анонимен - Хампарцумян*
10.10.2012 23:05
или ако химиците бяха банкери...

*http://bg.wikipedia.org/wiki/Левон_Хампарцумян
цитирай
27. kostadin - Банките не ви крадват. Те ва обичат. ...
10.10.2012 23:40
d3bep написа:
Банките не ви крадват.
Те ва обичат.
Те са стълб на икономиката.

Мислете за салфизма и помаците, там е проблема, банките са ващи братя!

Ами банките на мюсулманите дават на едноверците си по ниски лихви .Значи призива е да се резнем
Правилното мислене е българите да имат по повече деца -така поне е записано и даже в библията -плодете се и се множете
цитирай
28. patzolino - Поздрави за публикацията!
11.10.2012 08:06
Когато започнах работа преди 7 години, фирмата ни сключи договор с Райшайзен и започна да превежда парите ни по техни сметки. Още на втория-третия месец отидох в техен клон, за да попитам защо ми изчезват разни стотинки при плащане на сметките ми в epay, след като техните служители се кълнат, че не облагат с никакви такси плащанията през техния сайт.
След като не можаха да ми дадат смислен отговор ги помолих да ми дадат всичките пари, които имах по сметка и да закрият всичко, което имам към тях.

Тогава служителката се опита да ме убеди да не си закривам сметката, а само да си изтегля парите, но тъй като бях дочул как правят тоя номер с изтеглянето на таксички до момента, в който натрупаш сериозни задължения към банката, ги отсвирих и им заявих, че аз с тях повече не искам да имам нищо общо.

Оттогава насам дочувам всевъзможни простотии от въпросната банка и съм страшно благодарен на себе си, че се отървах навреме и без особени нерви.

Не че другите банки са стоки - ако на някой му е интересно да види обяснителния отговор на Първа Инвестиционна относно новоизлюпилите се такси и таксички, да прегледа моя блог - там съм сложил въпросите си към банката и техния отговор (който дойде след повече от месец досаждане по ел. пощата).

Поздрави и да са ни честити новите данъци по депозитни сметки!
цитирай
29. анонимен - Отврат
11.10.2012 08:54
Точно с Райфайзен беше случаят, когато банков превод беше представен като депозит. Това което отчитат като парична маса, вероятно е ново име на нулата. За мене тази банка е фалирала. Доколкото знам имаше и големи проблеми в Австрия. В тази връзка, ако Симеон Дянков обложи с 10% лихвите по депозитите, фалита ще лъсне, или вложителите ще получат нов пети септември. На уникредит май също й се клатят краката. Просто няма вариант централата да е в криза, а филиалът в бедна България да е печеливш, при условие, че почти никой не тегли кредити.
цитирай
30. анонимен - Краси
11.10.2012 10:03
Всичко е вярно. Обаче ако помисли човек, веднъж създадена тази институция в нашия живот и въведена ....?! То просто няма връщане назад! Може ли в днешния свят човек да има паарите си само в брой? Може ли да борави и си ги носи, а и съхранява? Ако някой му иде наум как би могъл да съществува нашият живот без да ссъществуват банките, любопитно ще ми е да чуя или прочета това. Преди време бях прочела за някъкъв град, че за защита на местните си производители въвели местни пари за употреба. Добре са го измислили като за туристическо място. Но в глобален мащаб за човечеството, което се движи постоянно в света, а и в собствената си държава....Кой и кога измисли модела за създаване на банката като контакт и контрол между производители, потребители и т.н? Лично аз не зная, нямам и времето да се ровя тук-там, сигурно има някъква следа.
цитирай
31. chudesatanakorana - Голям ден за демокрацията в Европа ...
11.10.2012 10:23
Голям ден за демокрацията в Европа http://chudesatanakorana.blog.bg/history/2012/10/11/pyrviiat-evropeiski-kmet-sys-zabradka-hidjab-goliam-den-za-d.1008346
цитирай
32. yotovava - Подобна схема има и в ДСК,
11.10.2012 10:46
един ден получих писмо, че им дължа 10 лв., а от година по тази дебитна карта нямам постъпления.
Но в един момент дебитната ми карта изтече. Аз като съвестен гражданин някъде август се ковнах да платя дължимото, оказа се обаче, че сметката е закрита и не дължа нищо.
цитирай
33. анонимен - Добре де!
11.10.2012 11:30
Ама вместо да пишете люти статии що не пуснахте барем едно сигналче до КЗП и да заведете поне едно дело, а? Мнооого е лесно да се пише, а после в нета да цъкаме плюсчета и да викаме колко бил прав автора! И? Ми няма нищо. След 3-5 дни изобщо ще помните ли тая статия?!? Не! Ми къв ви е пробема тогаз?
цитирай
34. kostadin - Ама вместо да пишете люти статии що ...
11.10.2012 11:49
анонимен написа:
Ама вместо да пишете люти статии що не пуснахте барем едно сигналче до КЗП и да заведете поне едно дело, а? Мнооого е лесно да се пише, а после в нета да цъкаме плюсчета и да викаме колко бил прав автора! И? Ми няма нищо. След 3-5 дни изобщо ще помните ли тая статия?!? Не! Ми къв ви е пробема тогаз?

ти си оптимист!
цитирай
35. анонимен - КЗП е жестоко корумпирана!
11.10.2012 13:55
анонимен написа:
Ама вместо да пишете люти статии що не пуснахте барем едно сигналче до КЗП и да заведете поне едно дело, а? Мнооого е лесно да се пише, а после в нета да цъкаме плюсчета и да викаме колко бил прав автора! И? Ми няма нищо. След 3-5 дни изобщо ще помните ли тая статия?!? Не! Ми къв ви е пробема тогаз?


Преди година ги сезирахме за престъпна беотговорност и явна спекула на НЕСТЛЕ.Естествено Нестле си ги купиха и случая се потули..
Цялата държавна администрация е прогнила от корупция!
цитирай
36. calliope - Секирата в началото особено ми д...
11.10.2012 15:03
Секирата в началото особено ми допадна!
цитирай
37. анонимен - Не очаквайте банките да признаят ...
11.10.2012 15:52
Не очаквайте банките да признаят вината си!

Подгответе се за шикалкавене, извъртане, лъжи. Почти ги чувам как пробутват, че нещо не сте доразбрали. Bас ще изкарат прости и необразовани, но ще отричат лъжите и кражбите.
цитирай
38. анонимен - Имах проблем преди няколко години с ...
11.10.2012 16:38
Имах проблем преди няколко години с ДСК .Написах оплакване до комисията по финансов надзорлОтговориха ми че не тяхна работа и трябвало да се обърна към директора на банката.Аз нали от тях се оплаквам как да се обърна към директора???
цитирай
39. анонимен - Ама вместо да пишете люти статии що ...
11.10.2012 16:58
анонимен написа:
Ама вместо да пишете люти статии що не пуснахте барем едно сигналче до КЗП и да заведете поне едно дело, а? Мнооого е лесно да се пише, а после в нета да цъкаме плюсчета и да викаме колко бил прав автора! И? Ми няма нищо. След 3-5 дни изобщо ще помните ли тая статия?!? Не! Ми къв ви е пробема тогаз?

Не става и по каналния ред. Става единствено с обществен натиск - с реални, а не виртуални протести. Което се боим да правим или пък просто ни мързи.
цитирай
40. анонимен - Навсякъде в ЕС работника дава на ...
11.10.2012 20:37
Навсякъде в ЕС работника дава на работодателя номера на сметката на банката която той си избере или се дават чекове и се осребряват където искаш.

Във България всичко е опорочено и извратено с цел ограбване на хората и трябва да се борим и сезираме Комисията за защита на потребителите и т.н. институции.
цитирай
41. hronology - Сетих се още заблуди.
13.10.2012 11:45
На много места видях изказвания, че с карта по-удобно се пазарувало. Така мислех и аз, когато използвах Райкарта - кредитната карта на Райфайзен. После действителността ме удари с пълна сила. Още от самото начало терминалите ту я приемаха, ту не. Бързо разбрах, че макар и с карта, пак трябва да нося пари в брой (за всеки случай). Значи единственото им предимство отпада. Защо ти е след като пак се нуждаеш от банкноти в брой?
Отделно са въображаемите промоцийки. Точки давали:)) Така неусетно започваш да гониш бройка и пазаруваш неща, които не са ти необходими.
Мога да добавя и евтиния, но сполучлив номер "3 на цената на две". Отиваш за едно, но виждаш "3 за 2", бързо се хващаш, че уж си на далавера, и в крайна сметка отнасяш 3. A си отишъл само за едно. Пробутали са ти цели две излишни. Ако на това му викат печалба, много жалко.
цитирай
42. анонимен - анонимен
14.10.2012 15:28
От три месеца нямам постъпления в картата, имах 10.80лв,сега няма нищо!Уникредит си взеха тихомълком някаква такса, без да ме уведомят.А иначе предлагат разни "промоции" по телефона,дори ми честитиха рождения ден!
цитирай
43. анонимен - Ето ви бизнес-модела на банките, ...
15.10.2012 10:42
Ето ви бизнес-модела на банките, опериращи в България:

Болният се ебе в леглото, а босият - в тръните! (Турска поговорка)
цитирай
44. анонимен - Те не са виновни. Виновни сме ние! и с ...
16.10.2012 12:39
mitkaloto написа:
Те не са виновни.Виновни сме ние!
и с какво може да сме виновни НИЕ , като една престъпна еврейска/банкерска клика ти поставя в държавата МНОГО БАНКИ С ЦЕЛ ОБЕДНЯВАНЕ и ОБИРАНЕ НА НАРОДА И ПОВЕЧЕ ЗАБОГАТЯВАНЕ НА еврейството и БАНКИТЕ ИМ ......
цитирай
45. toshotoshev - Bravo za materiala .
16.10.2012 15:43
Bravo za materiala .
цитирай
46. анонимен - На мен лично ми харесва италианския ...
17.10.2012 00:08
На мен лично ми харесва италианския вариант на контрол. Там всичко е на полицейски принцип. Имат финансова полиция с поти не ограничена власт и правомощия. Мошениците като чуят "Гуардия ди финанса" и "авокато" се насират. Тамошната Уникредит няма нищо общо с българския клон, ама наистина нищо общо. Всичките простотии у нас са на местно ниво и нямат общо с банките майки. Просто БГ управниците им позволяват да правят каквото си искат, това е.
цитирай
47. bogdan33 - Аз не мога да разбера как може да сте ...
18.10.2012 17:30
Аз не мога да разбера как може да сте толкова глупави за да ползвате кредитни и дебитни карти и да правите директни плащания с тях?Та това е все едно да хвърляш парите си на улицата... и да се надяваш на добри хора.Ако си получавате доходите по карта най-разумното което може да сторите е да си ги изтеглите ако може най-добре на 1 път.И това е.Парата в джоба да ти е сигурна работата.Иначе с пластмасовото "картонче" отиваш до банкомата и банкомата ти вика "к*р" по някаква причина.Отиваш в банката- "Ами полълнете една молбичка и до 15 работни дни ще имате отговор"...Минават 3 седмици... Отговорът е:"Тече проверка" тоест таковайте си таковата.Просто никога не съм могъл да осъзная как е възможно да има индивиди които се надяват на плащателната способност на пластмасова картичка изработена от рециклирана долнокачествена пластмаса от този предложил най-ниската оферта вместо на банкнотите издавани от държавата.Със стойност,най-различни знаци удостоверяващи тяхната оригиналност и всичко каквото си трябва... Ама явно на светът има мнооого ама наистина много идиоти.
цитирай
48. hronology - Италианската е различна от българската?!!
04.11.2012 22:02
анонимен написа:
На мен лично ми харесва италианския вариант на контрол. Там всичко е на полицейски принцип. Имат финансова полиция с поти не ограничена власт и правомощия. Мошениците като чуят "Гуардия ди финанса" и "авокато" се насират. Тамошната Уникредит няма нищо общо с българския клон, ама наистина нищо общо. Всичките простотии у нас са на местно ниво и нямат общо с банките майки. Просто БГ управниците им позволяват да правят каквото си искат, това е.

Не знаеш ли, че точно шефа на италианската Уникредит беше осъден на 18 години затвор заради злоупотреби? Лошото е, че всички са като него, а той ще изиграе ролята на жертвено агне, демек прах в очите, уж се върши нещо. Pаботата обаче върви :(
цитирай
49. ckarlet - Много точно написано. Ето защо, ...
03.03.2013 13:50
Много точно написано. Ето защо, когато се тегли заем трябва да се четат и ситните букви, за да няма изненади.
цитирай
50. shtaparov - Банките няма да спрат да ни крадат, ...
04.03.2013 19:52
Банките няма да спрат да ни крадат,докато не бъде напълно забранена тяхната дейност!
цитирай
51. romanticgirl25 - не знам какво да кажа...просто ужас. Аз съм към дск и след 2 месеца се сетиха да ми кажат, че от интернет са ми теглели пари-че са мче ограбили
05.04.2013 09:55
ама з съм си виновна!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hronology
Категория: Други
Прочетен: 234617
Постинги: 6
Коментари: 230
Гласове: 1157
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031