Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2011 13:20 - Премеждия в Нова телевизия
Автор: hronology Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 22630 Коментари: 29 Гласове:
73

Последна промяна: 09.05.2012 14:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg






image





Имах важна работа в Нова телевизия, по специално в "На кафе с Гала". Успях да се преборя с километричното задръстване, което ми струваше доста нерви и усилия. Криво-ляво стигнах, но дори не подозирах, че проблемите ми едва сега започват.

На паркинга не можах да паркирам, защото е само за служебни коли. Не ми повярваха, че идвам по работа, нито че е само за малко.
Какво ще правя там, ако нямам среща с някой от служителите? После ще ми кажат, че охранител не означавало тъп.

Един такъв със синьо-черни дрешки дори ме упрекна, че не било културно да спирам на улицата пред сградата. Защо спомена точно културата, така и не разбрах. Но той ако имаше акъл, нямаше да седи в някаква си кабина и да вдига бариерата по цял ден, докато другите правят пари.

Съвсем озадачен попитах къде е позволено и най-вече културно да паркирам. Посочиха ми треволяка малко по-нагоре, т.е. някъде из полето. Не се трогнаха, че като нищо мога да потроша колата. Не било техен проблем.
В крайна сметка успях да вляза. Във фоайето имаше рецепция с още охранители. Неволно се запитах тези какви проблеми ще ми създадат.
Синьодрешковците до един имаха вид на квартални пияници, мъчени от тежък махмурлук. Това не им пречеше да се правят на важни, все едно охраняват американския президент.

За мое учудване ме пуснаха без проблеми.
"На кафе с Гала" се намира на втория етаж. Тук открих най-скучаещата група, която можете да си представите. В коридора видях две жени, говорещи по телефоните. Едната провеждаше "важен" разговор на кулинарна тема. Подсказаха ми го думите, от които половината бяха хранителни съставки на разни ястия. Явно не искаше да губи от почивните си ни, затова "готвеше" в работно време.

Другата кокетничеше с някой свой обожател.
Двете категорично отказаха да ме упътят къде точно се намира "На кафе с Гала" - разговорите бяха от първостепенна важност.
На етажа имаше и други офиси. За моя изненада никой не можа да се сети къде е търсеното от мен телевизионно предаване. Странно! Работят на едно място, а дори не се познават.
Проверих всички отворени врати и накрая остана само една, но заключена. Беше стъклена, макар и затъмнена, и се надявах някой да види сянката ми. За да подсиля ефекта, започнах да тропам. След като не последва никакъв резултат, помислих, че вътре няма никой. Или може би има коридор с офиси и затова  не ме чуват.

В крайна сметка една чистачка отвори.
Останах поразен, когато видях, че вътре е пълно с хора. Някои от тях ме изгледаха с любопитство, чудейки се кой е тропал толкова усилено.
А защо никой не отвори? Не можах да си обясня. Особено като се има предвид, че не видях нито един човек, зает с работа. Всички се бяха отдали на приказки.

Огледах се за Гала, но не я видях. Може би нейното отсъствие бе предразположило служителите й към сладко бездействие.
Наложи се да питам няколко души за жената, с която имах среща, докато накрая се намери един да ме упъти.

Не вярвах, че е възможно да не се познават хората, работещи в един офис.
Оказа се, че търсената жена дори е с нещо по-специална, някакъв отговорник може би, защото стоеше в заградено пространство, направено като отделен кабинет. При нея в момента имаше приятелка, с която се уговаряха къде ще ходят през уикенда.

Някак естествено отчетох, че в този офис всички са като "на кафе" - сладки приказки, чайче, сокче. Направо им завидях, че взимат заплата за такова блажено бездействие.
Някъде четох, че Гала се е превърнала в кълбо от нерви заради прекаляване с работата. Сега вече разбирам защо. Нормално е, след като нейните служители са заклети любители на вечната почивка. Тя може да тича насам натам, но е сам самичка в своята целеустременост. 


Тагове:   нова,   телевизия,   премеждия,


Гласувай:
73



1. mirachopi - Много я харесвам Гала,и е видно че полага усилия и според мен и се получават нещата.
04.05.2011 13:48
Но не смяташ ли че,в Бг повечето хора това работят,на кафенце и сладки приказаки.И бюрократите ни са заети,и охранителите са големи директори..
цитирай
2. minzuhar - Явно Гала е душица,
04.05.2011 13:59
щом си позволяват да мързелуват. Повечето хора като им дадеш малко свобода и ти се качват на главата.
цитирай
3. hronology - Но не смяташ ли че, в Бг повечето хора ...
04.05.2011 14:06
mirachopi написа:
Но не смяташ ли че,в Бг повечето хора това работят,на кафенце и сладки приказаки.И бюрократите ни са заети,и охранителите са големи директори..

Доста са почиващите. Чак такова чудо обаче не бях виждал. Седят, примигват на парцали и само вдигат рамене. Пълна незаинтересованост. Все пак са на работа и трябва да покажат малко енергия, за да заслужат заплатите си.
цитирай
4. hronology - щом си позволяват да мързелуват. ...
04.05.2011 14:07
minzuhar написа:
щом си позволяват да мързелуват. Повечето хора като им дадеш малко свобода и ти се качват на главата.

Вероятно е така. Работата ми не беше с нея и не сме говорили. Когато напусках Нова телевизия, тя тъкмо се връщаше. Разминахме се пред сградата.
цитирай
5. pevetsa - Та ти си Герой, да изтърпиш всичко ...
04.05.2011 14:35
Та ти си Герой, да изтърпиш всичко това, си е геройство!
цитирай
6. greatman - Чувал съм, че Гала издържа и мъжа си, ...
04.05.2011 14:59
Чувал съм, че Гала издържа и мъжа си, който имал някакви финансови затруднения. Ако е вярно, горката жена!
цитирай
7. jordito - Гала
04.05.2011 16:02
е интелигентна жена. Това мога да го потвърдя със сигурност. За екипа й не знам. Може и да не струват. Тя самата върши работа за десет души.
цитирай
8. hronology - Та ти си Герой, да изтърпиш всичко ...
04.05.2011 16:11
pevetsa написа:
Та ти си Герой, да изтърпиш всичко това, си е геройство!

Като нищо може да мина за герой. Целият живот е война. Поне се каляваме.
цитирай
9. hronology - Чувал съм, че Гала издържа и мъжа си, ...
04.05.2011 16:14
greatman написа:
Чувал съм, че Гала издържа и мъжа си, който имал някакви финансови затруднения. Ако е вярно, горката жена!

Да се чудиш как изобщо има сили да се усмихва.
цитирай
10. hronology - е интелигентна жена. Това мога да го ...
04.05.2011 16:31
jordito написа:
е интелигентна жена. Това мога да го потвърдя със сигурност. За екипа й не знам. Може и да не струват. Тя самата върши работа за десет души.

Аз лично видях, че денят им минава в почивка. Излиза, че Гала върши цялата работа. А охраната е толкова смешна, че повече няма накъде. Не знаят на кой свят са.
цитирай
11. hronology - ти за хигиенистка ли си кандидат...
04.05.2011 16:34
анонимен написа:
ти за хигиенистка ли си кандидатствал там бе?
секи път, когато аз ходя по работа в нова, ме посрещат любезни и усмихнати хора и провеждам работните си срещи с колегите там в приятна и дружелюбна атмосфера.
кво, с напикания си блог се опитваш да се изфукаш пред ученичката, която искаш да свалиш колко си на "ти" с известните личности ли, кво ли?
дришльо опикан

Като виждам тона ти, явно си от охраната. Бих препоръчал да се научите на малко етикеция. В противен случай сами приближавате уволнението си, защото никой не търпи дълго невъзпитани и некадърни хора. На охранителите в Нова телевизия явно не им достига спането на нощни смени. Тогава си издействайте повече почивки. Подобна липса на елементарна култура е недопустима.
цитирай
12. hronology - Много вожд, малко индиянец. Нав...
04.05.2011 16:35
анонимен написа:
Много вожд, малко индиянец. Навсякъде.

Намерили са мекото на баницата и се възползват максимално. Повечето хора биха постъпили точно така, щом има кой да им го позволи.
цитирай
13. hronology - не я мисля Гала ;) Ако на времето се ...
04.05.2011 16:57
анонимен написа:
не я мисля Гала ;) Ако на времето се беше омъжила за мен аз щях да я издържам ;) Като търси принца - да си го принци сега ;) Ем ше я е.... ем ще си плаща - кефЪ ;))

Намерила принц, но нещо не е доволна. Тя е работлива и ще се оправи.
цитирай
14. bubolina111 - биг брадър
04.05.2011 17:15
биг брадър
цитирай
15. skalistmuj - Предложение
04.05.2011 17:29
Галчето нека дойде при мен. Имам такива помисли за нея, че никога повече няма да й се наложи да работи.
цитирай
16. hronology - биг брадър Точно, ама не видях ...
04.05.2011 18:16
bubolina111 написа:
биг брадър

Точно, ама не видях брадър, а само биг мързел.
цитирай
17. hronology - Галчето нека дойде при мен. Имам ...
04.05.2011 18:16
skalistmuj написа:
Галчето нека дойде при мен. Имам такива помисли за нея, че никога повече няма да й се наложи да работи.

Следващия път ще й предам, че има мераклия. Предполагам, не си единствен.
цитирай
18. hronology - А ти да не си някой цар, че трябва да ти ...
04.05.2011 19:02
анонимен написа:
А ти да не си някой цар, че трябва да ти обръщат повече внимание? Повечето безделни драскачи, дето сте се нарекли "блогъри", незнам защо сте решили, че с нещо сте по-важни или какво?
Единственото, за което можеш да се оплакваш, е че не са си осигурили паркинг за посетителите - това е тъпо, но най-вероятно нямат много посетители и затова не са си направили труда. Ти какво очакваше, с червен килим ли да те посрещнат, сигурно си много специален, затова? Предаването на Гала е такова, че всеки ден идват 100 като теб. Затова и никой не ти обръща внимание - просто си поредния преминаващ за малко.
А колкото до познаването на колегите - в големите структури е така. Не помня дали "На кафе" е външна продукция, но и да не е, то си е затворен цикъл - по-голямата част от служителите им обслужват само това предаване, и не им трябва да познават останалите хора от телевизията. Аз например работя от 3г. в офис сграда, в която се помещават поне още 10 фирми и не съм се запознал с никой, защото не ми е нужно. Честно казано, дори съм запомнил името само на фирмата, която е в съседната врата.

Ти повече приличаш на безделен драскач, а и нищо съществено не казваш. Не си направили труда? Да не намекваш, че не са длъжни? Бих разбрал, все пак сме в България. Тук много обичаме да бягаме от задълженията си. Кой говори за червен килим? Но не е правилно и да ми мучи насреща някакъв недоспал мързеливец с поглед на махмурлия. 1000 да дойдат, те са длъжни поне да отворят вратата. Прочети пак постинга. Явно не си разбрал за какво говоря. Сочиш другите другите фирми. А познаваш ли хората от твоята фирма? По-точно, познаваш ли шефа си? Да, за същото говоря. Напълно незаинтересовани мързеливци. Шапка свалям на Гала, че сама се оправя с всичко.
цитирай
19. hronology - "Но той ако имаше акъл, нямаше ...
04.05.2011 19:52
анонимен написа:
"Но той ако имаше акъл, нямаше да седи в някаква си кабина и да вдига бариерата по цял ден, докато другите правят пари."
Тези думи са достатъчни за да покажат пълното ви морално падение.
След тези думи вие просто нямате право да коментирате каквито и да били чужди грешки.
Трябва само по-бързо да се сврете обратно в дупката на материалния и бездуховен светоглед от която сте изпълзял.

Вече е сигурно. Ти си охранител. Дали от Нова или другаде, няма значение. Само охранител може да смята вдигането на бариера за високоинтелектуално занимание, пълно с духовност. Човече, продължавай да вдигаш бариери и да паркираш коли. И бъди спокоен! По-ниско не можеш да паднеш.
цитирай
20. hronology - Авторчето разпозна себе си в ком...
04.05.2011 21:47
анонимен написа:
Авторчето разпозна себе си в коментара, който написах, засегна се и го изтри. Най- добре и постинга да вземе да си изтрие, че само се излага. Има една кофти порода хора, всичките до един недоклатени палячовци, които смятат, че всичките 6,5 милиарда човека на планетата съществуват, за да изпъняват техните капризи.

Анонимните коментари изчезват. Направи си профил и тогава говори. Как е бариерата? Интересно ли е да си цял ден на нея? Основно образование имаш ли? Май не, защото не правиш разлика между капризи и задължения. Щом си там, трябва да изпълняваш работата си. Няма значение дали я харесваш или не. Щом не ти изнася, значи напускаш. Но докато си там, ще обслужваш всички гости. Без изключение. В противен случай не заслужаваш да вземеш заплата. Време е да млъкнеш, защото не върви охранител за раздава акъл. Как ще раздаваш нещо, което нямаш?
цитирай
21. hronology - Фактът, че коментара ми е махнат ...
04.05.2011 21:51
анонимен написа:
Фактът, че коментара ми е махнат показва още нещо освен видимите ти комплекси - СТРАХ. Нищо - аз си го копирах предвидливо, защото знаех, че ще го изтриеш. Просто нереализираните журналисти, редактори и поети (всички вече са блогъри) освен претенции трябва да могат да носят и на критика. Може би това е и основната причина да сте нереализирани.
Ето и изтритото - не разбирам защо след като декларираш свръх високи претенции за етикеция (все едно, че си в британския кралски двор) триеш неудобните мнения? Или и ти си като едновремешните културтрегери, които бяха повече трегери, отколкото култур?!

Не е луд този, който яде зелника, а този, който има шизофрения! Знаеш ли я тази подобрена наша поговорка? Не мога да си обясня от какво толкова се оплакваш, че чак и специален постинг? Нова тв е ЧАСТНА медия и на колко и какви хора ще плащат си е тяхна работа. Като станеш мениджър на Нова или поне програмен директор - уволнявай колкото и когото си искаш. Ако не ти харесва - направи си ти медия и подбери само културтрегери да ти вдигат бариерата (под секрет - срамна работа няма, а написаното за охранителя, вдигащ бариерата показва доста комплекси - ТВОИ а не негови ако не се сещаш). И накрая - доста време поработих из медии, дори и в БНР и БНТ малко та затова се подразних от написаното. Ако имаш работа с някой конкретно, НЕГОВО е задължението да те посрещне или да те упъти къде и как да го намериш - в медиите гише "Информация" НЯМА! Или може би завиждаш на хората там?!? Дори и на този на бариерата - неговата кола със сигурност е на паркинга!

Неговата кола? Ама ти си голям фантазьор. На излизане се разприказвахме с единия и като ми каза, че работи за 300лв, щях да падна. Още ли ще говориш за кола? Прави впечатление, че използващ думи, чието значение не разбираш. Типично за охранител, който иска да се прави на много учен, какъвто никога няма да бъде.
цитирай
22. hronology - Като гледам не всички анонимни к...
04.05.2011 22:02
анонимен написа:
Като гледам не всички анонимни коментари изчезват. Трябва по- внимателно да гледаш като триеш коментари, че така си противоречиш и се излагаш. Само много комплексиран боклук може да смята, че всеки, който е на различно мение задължително е охранител. Просто така се чувстваш комфортно защото явно си мижатурка и единствено охранителите стоят по- долу в йерархията от теб дори в префърцунените ти болни фантазии.

Това е последния ти коментар тук. Очевидно е, че страдаш от психично разстройство. Не изчезват само коментарите, които съм цитирал, т.е. вече са през моя ник. Трябваше да си вземеш цъкитата на нощното дежурство. Държиш доста простоват тон, характерен за долнопробните кръчми. Бас ловя, че слушаш чалга. Типично за необразованите хора. Приятно ръчкане на бариерата!
цитирай
23. razkazvachka - Четох го като приказка
04.05.2011 22:08
но знам, че не е...

цитирай
24. hronology - но знам, че не е. . . Едно към едно съм ...
04.05.2011 22:25
razkazvachka написа:
но знам, че не е...


Едно към едно съм го описал. За пръв път виждам живо доказателство, че цял офис може да лентяйства. Мислех, че го има само по вицовете. Ако погледнеш по-нагоре, ще видиш, че има хора, които намират за съвсем нормално подобно поведение. Не знам дали първите седем години им липсват или нещо друго. Същият анонимен току-що ми прати коментар, с който ме напсува на майка. Естествено, изтрих го. Мисълта ми е за слабоумието му. Такъв човек не може да разбере съвсем елементарни неща. Да го накараш на работа е направо невъзможно.
цитирай
25. ddiaries - еех...
04.05.2011 23:17
...разказа ми подсказва, че нищо в лентяйския манталитет от времето на комунизма ( за който съм слушала хиляди легенди) не е променило ...и това е на доста места в България. Е, как да оправим държавата?
цитирай
26. blogena - Има и такива хора все още...
05.05.2011 08:38
Уж, криза, пари няма, ала бала - пък някои хора, бичат айляци и получават пари за това - пък и важниии, с претенциии...

Винаги съм се чуделела на тази поговорка но си е вярна щом се е пръкнала:

"На мързеливият и Господ му помога!"

цитирай
27. hronology - . . . разказа ми подсказва, че нищо в ...
05.05.2011 11:34
ddiaries написа:
...разказа ми подсказва, че нищо в лентяйския манталитет от времето на комунизма ( за който съм слушала хиляди легенди) не е променило ...и това е на доста места в България. Е, как да оправим държавата?

Доста неща са останали от онова време. Най-много личи при чиновниците на държавна служба. Не вярвах, че може да го има и в частно телевизионно предаване, защото в такива случаи участниците са намалени до минимум. Явно Гала е добра по душа и не желае да притиска хората. Българинът само това чака. А и предаването е "на кафе". Значи трябват любители на кафето и приказките:)
цитирай
28. hronology - Уж, криза, пари няма, ала бала - пък ...
05.05.2011 12:57
blogena написа:
Уж, криза, пари няма, ала бала - пък някои хора, бичат айляци и получават пари за това - пък и важниии, с претенциии...

Винаги съм се чуделела на тази поговорка но си е вярна щом се е пръкнала:

"На мързеливият и Господ му помога!"


А колко са силни, когато трябва да се оплакват! Аз също искам да прекарвам цял ден на приказки и кафе, но трябва и работа да се върши. Върха е, когато се сърдят, че си им нарушил покоя. То са нацупени физиономии, то е сумтене. Може и за комично са мине.
цитирай
29. mrazekoff - Можеби, нямало да ти направи впечатление
05.05.2011 13:04
лентяйството, ако си срещнал преди това нормално човешко отношение в получаването на необходимата ти информация, ако беше достигнал по-бързо до целта си....
Едното, обаче е извикало другото и лентяйството се е откроило с пълната си сила.
Нищо не е забравено от преди повече от двайсет години - соцвремената....
Манталитета трудно се променя и човещината в човешките взаимоотношения трудно се достига, особено, когато ти липсват първите седем, а когато липсват и на твоите родители и на техните родители?????
Става верижна реакция....:(
В този случай казваме:
Боже, пази България!
Хубави пролетни дни ти пожелавам!!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hronology
Категория: Други
Прочетен: 235168
Постинги: 6
Коментари: 230
Гласове: 1157
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930